sunnuntai 24. elokuuta 2014

SATAA SATAA ROPISEE: HANX-AJOASUT ESITESTAUKSESSA
Moosehead Bikersien Poker Ride -tapahtumassa

Hanx-myymälässä ajoasujen sovituksessa käydessämme, löysimme kassan vierestä pinon pelikorttimuodossa olevia mainoslappusia Moosehead Bikers ry:n Poker Ride -ajosta. Tapahtuma tuntui tarjoavan viihteellisen ja vauhdikkaan lauantain, uuden kokemuksen ja seikkailun, joten tartuimme tilaisuuteen! Lähdimme testaamaan varusteita ja lämmittelemään Hondaa tulevaa varsinaista testiajoa silmälläpitäen. Matka Leppävirralle on pitkä ja mielestämme oli hyvä jo ennakkoon todeta, ettei ”kenkä pahasti purista”.

Starttasimme kohti Mäntsälää auringon paisteessa ja Poker Ride -ajoon lähdimme kerhotilalta pilvien peittäessä lämmön lähdettä ja varoitellessa tulevasta sateesta. Itse kisa-ajo sujui suotuisalla säällä, mutta lopulta –onneksi vasta onnistuneen päivän ja ajon jälkeen – paluumatkalla taivas repesi ja nakkeli vesipisaroita niskaamme. Otimme rankan ja koko loppumatkaa saattelevan kuuron vastaan testikuski-hengessä: ”mikä loistava tilaisuus todeta onko Condura-kangas maineensa veroinen ja Hanx-ajoasu syksyyn sopiva”.

Hanxin ajoasut ja varusteet selvisivät säätestistä loistavin arvosanoin. Hanx-vaatteet pitivät testikuskit kuivina. Vesi muodosti ajopuvun pinnalle pieniä pisaroita, jotka tuulen osuessa vierivät asua pitkin imeytymättä kankaaseen. Teipatut saumat pitivät pintansa, eikä tuulenpitävä Condura-kankaan pinta päästänyt tuulta kylmettämään motoristeja. Täysin kuivana, sadetta uhmanneet testikuskit, kaarsivat kotipihaan väsyneinä, mutta onnellisina, yhtä seikkailua rikkaampina.

Päivän matkasaldoksi kertyi kaiken kaikkiaan 400 kilometriä, nopeus taipaleilla vaihteli 30 km tuntivauhdista aina moottoritien hulppeaan 120:een (plus se 10 km marginaali, jonka kuulemma nopeusvahdit vielä sietävät ilman sakotusta :). Sää oli vaihteleva, seura loistavaa ja tapahtumajärjestelyt onnistuneet.Tutuiksi tulivat Mooseheadin vieraanvaraiset jäsenet sekä paikkakuntina Mäntsälän lisäksi mm. Järvenpää, Nurmijärvi, Launoinen, Hämeenkoski, Turenki, Kaukalampi, Monninkylä sekä Kärkölä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti