tiistai 16. syyskuuta 2014

HANX-TESTIKUSKIEN LUMOAVA LEPPÄVIRTA -PÄIVÄ

Soisalon Seutu n:o 35 - 2014 - 1, torstai 4.9.2014
Hopean hohtoisen Honda VRF1200F kyydissä Testkikuskit, Esa Pulkkinen ja hänen motoristivaimonsa Krista, saapuivat Leppävirralle Hanx-Suomi Oy:n ja Sport & Spa Hotel Vesileppiksen kutsumana. Länsi-vantaalainen matkamotoristipariskunta valittiin Testikuskeiksi kesällä 2014 testaamaan Hanxin ajovarusteita ja Vesileppiksen majoituspalveluita sekä harrastemahdollisuuksia.

Leppävirran kuntakin toivotti matkalaiset lämpimästi tervetulleeksi ja nimesi testikuskien oppaaksi vuoden kunnia-ammattilaisen, motoristi Pentti Kauhasen. Kierros alkoi oikeutetusti Sorsakosken Fiskarsin tehtailta, Pentin työpaikalta, jossa tehtaan vaiheita ja aterimien historiaa ja valmistusta sahanteristä yksiosaisiksi ruokailuvälineiksi ihmeteltiin. Nostalgiaretki idylliseen Fiskarsin tehdasmiljööseen ja kurkistus patruunojen huvilaan tarvitsi menopelikseen museoarvon saaneen Honda CB750 Four’n eli ”Tuutin”, vuosimallia 74.

Ennen pidempää ajolenkkiä pitäjille, Kauhanen vaihtoi alleen ajo-ominaisuuksiltaan paremman Honda Varaderon. Pysähdys Matkailukeskus Unnukan pihalla ja Leppävirta Ajo saattoi jatkua. Mukavasti mutkaiset asfalttipinnoitteiset tiet ja kauniit maisemat kiidättivät kolmikon Leppävirran kaarisillan yli Soisalon kautta Puutossalmen lossille ja sieltä Oravikoskelle Hanxin tehtaanmyymälään.

Hanx-yrittäjäperheen Monna, Kyllikki ja Hannu ”Hanx” Raatikainen ottivat mallimestarin itse ompelemiin mittatilausajoasuihin pukeutuneet testikuskit avosylin vastaan. Testikuskit tutustutettiin Hanxin tehtaaseen, ajoasujen suunnitteluun, materiaaleihin ja valmistukseen, tehtaanmyymälään, Hanx-tuoteuutuuksiin sekä Hanxin mielenkiintoiseen historiaan.

Mallimestari Kyllikin esittelyssä nahka-asut vesisateelta suojaava 
anorakki, joka on malliltaan motoristien lisäksi ulkoilijoiden mieleen.
Hanxin tehtaanmyymälä on motoristien ja kelkkailijoiden aarreaitta, mutta tarjoaa myös ulkoilijoille asusteita. Eränkävijöiden ja kalastajien suosiossa olevat saumattomat sadeanorakit sopivat myös moottoripyörättömille. Lisäksi esimerkiksi hansikasvalikoimassa on motoristien kämmen ja rystysuojien lisäksi kovikkeettomia ja kauniita applikoituja nahkakäsineitä kaupungillakin ilman ajopeliä liikkuville.

Tutustumiskäynnin jälkeen pärähtivät Hondat uudelleen käyntiin ja hevosvoimat jylläten suuntautui ajo Leppävirran ulkoilukohteisiin. Patikkaretki Konnuksen kanava-alueella sekä Orinoron kanjonissa kruunasivat huikean ajopäivän.

Majoituskohteeseen Vesileppikseen siirryttyään Testikuskit vastasivat aktiivikohteen harrastekutsuun: hiihtoareenalla kelkkailuun, jäähallilla junnuturnauksen seuraamiseen ja haaveiluun hold in one’sta 9-reikäisellä Vesileppis-minigolfradalla. Päivän päätteeksi motoristeja hellivät lempeät löylyt ja kylpylän poreet. Majoittumiskohteena vieraspaikkakuntalaiselle Sport & Spa Hotel Vesileppis esittäytyy monien mahdollisuuksien pysähdyspaikkana ja viikonlopun virkistyskohteena.

Testikuskit suosittelevat leppävirtalaisille heittäytymistä oman pitäjänsä turistiksi. Monta viehättävää retkikohdetta odottaa vierailijoiden lisäksi paikkakuntalaisia ja Vesileppiksen lauantaitanssit saavat veren kiertämään ja posket punaisiksi. Tekee hyvää parisuhteellekin antaa miehen viedä ja notkua naisellisesti miehen vahvoilla käsivarsilla. Tyrkkyriviä Vesileppiksen parketin reunalta ei löydy, mutta tanssilavatunnelmaan pääsee mukavasti tilaamalla taukojuomaksi baarista keltaista Jaffaa. Kyllä elämä on ihanaa!

Testikuskeista kuski (vas.) ja paikallisoppaaksi lähtenyt Pentti Kauhanen
Honda Varaderon ympärillä - Leppävirran komean kaarisillan alla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti